31 januari 2019

Paas tips en recepten

6x Paasrecepten met ei

Een eitje hoort erbij met Pasen, en dat kan op veel verschillende manieren! Gekookt, gebakken, geklutst of verwerkt in een lekker recept. Ik geef je zes lekkere paasrecepten ter inspiratie. Alle recepten zijn prima geschikt voor de paasbrunch en te delen met de hele familie.

Frittata met broccoli en champignons

Een lekker hartige frittata uit de oven. Super simpel en op een lekkere manier jouw portie groente en eiwitten binnen! Geschikt voor zowel de brunch, lunch als diner.

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 g broccoli,
  • fijngesneden 100 g champignons,
  • gesneden 5 ui, gesnipperd
  • 1 el kruidenkaas light
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • Peper Zout

Voedingswaardes 353 calorieën – 5.8g koolhydraten – 22.1g vet – 18.5g eiwitten

Bereidingswijze: Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de broccoli en champignons toe en roerbak circa 5-10 minuten. Klop de eieren los en voeg de kruidenkaas toe. Giet het eimengsel over de groente en breng op smaak met peper en zout. Draai het vuur laag en laat de frittata met een deksel op de pan ruim 5 minuten stollen.

Gevulde eieren met tonijnsalade

Een lekker hapje, deze gevulde eieren met tonijnsalade. Zeker weten dat de rest van de familie hier ook blij mee is!

Ingrediënten;

  • 6 eieren
  • 100 g tonijn, in blik op water
  • 1 el ui, fijngesnipperd
  • 1 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • 12 augurkjes
  • Zout Peper

Voedingswaardes 105 calorieën – 2.1g koolhydraten – 5.8g vet – 11.1g eiwitten

Bereidingswijze: Eieren hard koken, pellen en vervolgens halveren. Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt. Haal het eigeel uit de eieren en prak dit met de mayonaise, Griekse yoghurt en ui door de tonijn. Voeg peper en zout toe. Stop het mengsel in een spuitzak en spuit op elk half ei een toefje. Werk af met een augurkje op het eitje.

Croissantje met zelfgemaakte eiersalade

Begin de dag met een lekker croissantje met verse, zelfgemaakte eiersalade. Tip: verwarm je croissantje even in de oven zodat ie lekker warm en een beetje knapperig wordt.

Ingrediënten

  • 1 PowerSlim croissant
  • 1 gekookt ei
  • 1 el roomkaas light
  • 1 tl bieslook, fijn gehakt
  • 1 tl platte peterselie, fijn gehakt
  • 1 stengel lente-ui, in ringetjes
  • Peper en zout

Voedingswaardes 265 calorieën – 3.4 g koolhydraten – 14.7g vet – 22.3 g eiwiten

Bereidingswijze: Snijd of prak het gekookte ei in kleine stukjes en meng met de roomkaas light, peper, zout en de verse kruiden. Snijd de croissant doormidden en beleg met de eiersalade. Maak af met de ringetjes lente-ui.

Asperges met ham en ei

Het is weer tijd voor de voorjaarsgroente, asperges! Ga voor jouw favoriet, de groene of witte asperges.

Ingrediënten

  • 200 g witte of groene asperges, witte geschild
  • 3 plakjes ham
  • 1 ei, gekookt en in stukjes
  • 1 el gesmolten roomboter
  • Peterselie
  • Bieslook
  • Nootmuskaat
  • Zout

Voedingswaardes 265 calorieën – 7.2g koolhydraten – 16.9g vet – 19.1g eiwitten

Bereidingswijze: Kook de asperges 10 minuten in een ruime pan met kokend water en wat zout. Draai het vuur uit en laat de asperges in het warme vocht in nog eens 10 minuten gaar worden met het deksel op de pan. Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht en leg ze op een bord. Leg de plakjes ham en de eieren eromheen en doe de gesmolten boter over de asperges. Bestrooi met peterselie, bieslook en nootmuskaat.

Quiche met spinazie en zalm met PowerSlim kaaskoekjes

Een uitstekend gerecht voor de Paasbrunch, een quiche! Om lekker met z’n allen van te smullen.

Ingrediënten

  • 4 zakjes PowerSlim kaaskoekjes
  • 100 g zalm in stukjes (vers of uit blik)
  • 4 eieren
  • 400 g spinazie, gewassen en goed uitgelekt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 4 el Boursin cuisine light
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • 1 el dille, fijngehakt
  • 1 el gesmolten roomboter
  • 1 el olijfolie
  • Peper Zout

Voedingswaardes 447 calorieën – 5.1g koolhydraten – 24.4g vet – 34.7g eiwitten

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal de kaaskoekjes fijn in een keukenmachine en meng met de roomboter. Verdeel het mengsel voor de bodem over een met bakpapier beklede kleine springvorm en druk goed aan. Zet de bodem 5 minuten in de voorverwarmde oven. Klop de eieren met de Boursin Cuisine, peper en zout. Verhit de olie in een pan en fruit de ui totdat deze glazig ziet. Voeg de spinazie toe en roerbak totdat deze is geslonken. Doe de ui en de spinazie in een vergiet en druk met de bolle kant van een lepel het meeste vocht eruit. Doe het terug in de pan en meng het eimengsel, de zalm en de kruiden erdoor. Voeg het mengsel toe aan de springvorm en denk deze af met aluminiumfolie. Bak de quiche vervolgens 20 minuten in de oven, verwijder het aluminiumfolie en bak nog eens 20 minuten.

Salade met ham en ei

Een lekkere frisse salade doet het altijd goed op tafel. Een gekookt eitje erdoor zorgt voor extra vulling.

Ingrediënten

  • 1 schaaltje veldsla
  • 1 handje botersla
  • 100 g artisjokharten
  • 10 radijsjes
  • 3 plakjes (been)ham
  • 2 gekookte eieren, in partjes
  • 1 el PowerSlim mosterd dille dressing
  • Zout Peper

Voedingswaardes 273 calorieën – 8.1g koolhydraten – 15.6g vet – 25.0g eiwitten

Bereidingswijze; meng alle ingrediënten door elkaar tot een heerlijke salade.

Paastips voor het gezin

Tweede Paasdag is voor de meeste mensen een vrije dag en een prima dag om leuke activiteiten te gaan doen. Bijvoorbeeld knutselen met de kids of lekker naar buiten voor een wandeling. Want het kan natuurlijk geen kwaad om die Paasbrunch te compenseren met wat extra beweging. Ik Geef je aantal creatieve en actieve paastips!

  • Ga met Pasen lekker naar buiten, maak een wandeling, ga vliegeren, voetballen of frisbeeën met je kinderen en geniet ervan dat de lente begint. Je verbrandt hiermee meteen wat extra calorieën! Wil je je familie een vrolijk paasfeest wensen en wonen ze niet te ver weg? Maak er dan een gezellig fietstochtje van. Zo verbrand je toch al een deel van de calorieën van de paasbrunch.
  • Als je paaseieren gaat zoeken met de hele familie, geef dan alle kinderen gekleurde emmertjes of mandjes en laat ze alleen hun eigen kleur eitjes zoeken. Zo voorkom je dat een kindje heel veel eitjes heeft, en een ander maar heel weinig.
  • Maak het paaseieren zoeken wat spannender door de kinderen de eieren met glow-in-the-dark verf te laten beschilderen. Verstop ze als het nog licht is en ga dan ’s avonds in het donker op pad.
  • Is het niet zo’n mooi weer? Ga dan gezellig binnen knutselen. Vingerverf bijvoorbeeld een paashaas, door verf te doen op de handpalm, wijsvinger en ringvinger van je kinderen. Stempel de hand op papier en je hebt een haas met oren! Alleen nog even inkleuren en natuurlijk versieren.
  • Leuke paaseieren in een (paas)boom kun je ook maken van waterballonnen. Blaas de waterballonnen op tot ze de grootte hebben van een ei en knoop ze dan goed dicht. Maak aan het uiteinde een touwtje vast en hang het leuk in je paastakken.
  • Zet een parcours uit en laat twee kinderen tegen elkaar ‘racen’ met een plastic ei, een echt ei of een chocolade-ei op een lepel. Voor de wat oudere kinderen kun je het parcours wat moeilijker maken door allerlei hindernissen neer te zetten, of laat ze de lepel tussen hun tanden klemmen.
  • Wil je gekleurde eitjes bij het ontbijt? Kook je eieren dan de dag voor Pasen, en laat ze na het koken afkoelen in gekleurd kookvocht met azijn. Gebruik de volgende natuurlijke kleurstoffen: Roze tot rood: bieten of bessensap Bordeauxrood: rode uienschillen Blauw tot paars: bosbessen Blauw: rode kool Groen: verse spinazie Bruin: gebrouwen koffie Geel: kurkuma Vrolijke Paasdagen

Bron; Powerslim