21 november 2018

Koolhydraatarme recepten

Koolhydraatarme recepten zijn gezond


Mediterraan broodje met komkommer-kipsalade

Bereidingswijze:

Kruid de kipfilet met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet goudbruin samen met de knoflook. Meng de ui en de mosterd door de kwark. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer. Meng de saus met de komkommer en gebakken kipfilet. Rooster het broodje in de broodrooster en snijd open tot een envelop. Vul het broodje met de salade.

Tip:

Vervang de kip door 40-50 g zalm.

  • Ingrediënten:
  • 1 PS. food & Lifestyle Mediterraan broodje
  • 1 el olijfolie
  • 40-50 g kipfilet
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 0.5 ui, gesnipperd
  • 50 g komkommer, in stukjes zonder zaadlijsten
  • 1 tl mosterd
  • 1 el magere kwark
  • Voedingswaarde
Energie  
Kcal 292 Kcal
Vet 16,2 g
Koolhydraten 8,2 g
Eiwitten 28,3 g

Salade met gegrilde ham en bbq croutons

Bereidingswijze:

Laat een grillpan goed heet worden en gril de plakken rauwe ham circa 1-2 minuten tot ze een beetje krokant zijn. Leg de sla samen met de tomaat en de ui op een bord. Meng de mayonaise met de mosterd en de zoetstof en leng aan met een klein beetje water tot de gewenste dikte is bereikt. Breng op smaak met peper. Verdeel de krokant gebakken ham en de barbecue snack over de salade. Besprenkel met de dressing.

Ingrediënten:

  • 1 zakje PS. food & Lifestyle Barbecue snack
  • 3-4 plakjes rauwe ham
  • 100 g gemengde sla
  • 1 tomaat, in partjes
  • 0.5 rode ui, in ringen
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 druppel zoetstof
  • peper
  • Voedingswaarde
Energie  
Kcal 307 Kcal
Vet 15,6 g
Koolhydraten 13,1 g
Eiwitten 27,1 g

Verse lasagne bolognese

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 °C. Voeg de tomaat, tomatenpuree, knoflook, basilicum en de Italiaanse kruiden samen en pureer deze met een staafmixer tot een puree. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui totdat deze glazig ziet. Voeg de tartaar toe en bak deze rul. Bak daarna de de stukjes champignon en de bleekselderij kort mee. Voeg de puree en de bouillon toe en laat het geheel even inkoken. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verdeel een laagje saus over de bodem en bedek met de lasagnebladen. Houd deze volgorde aan totdat de saus op is. Zorg ervoor dat je eindigt met een laag saus. Verdeel de 4 el Boursin cuisine (light) over de bovenste laag. Zet de lasagne in het midden van de voorverwarmde oven en laat de lasagne in 30-40 minuten gaar worden.

Ingrediënten:

  • 1 doosje PS. food & Lifestyle lasagnebladen
  • 200 g rundertartaar
  • 400 g tomaten uit blik
  • 4 tl tomatenpuree
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 200 g champignons, in stukjes
  • 200 g bleekselderij in stukjes
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el Boursin cuisine (light)
  • Verse basilicum
  • 200 ml runderbouillon
  • 3 tl Italiaanse kruiden
  • 1½ el olijfolie
  • Voedingswaarde
Energie  
Kcal 306 Kcal
Vet 9,8 g
Koolhydraten 13,4 g
Eiwitten 37,3 g

Toast met biefstuk en gebakken champignons

Bereidingswijze:

Bak de biefstuk kort aan weerszijde aan. haal daarna uit de pan en leg deze afgedekt weg. Doe indien nodig nog een klein beetje olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en voeg de champignons toe, laat ca. 5 minuten bakken. Voeg de blokjes tomaat toe en laat deze zeer kort meebakken. Voeg op het laatst de verse basilicum of oregano toe. Beleg elke toast met een biefstuk plakjes en schep daarop het champignonmengsel.

Ingrediënten:

  • 1 pakje PS. food & Lifestyle Toast
  • ½ tomaat, in blokjes
  • ½ bakje champignons, in schijfjes
  • 1 el ui, gesnipperd
  • ½ el olijfolie
  • 1 biefstuk
  • Verse basilicum of oregano
  • Voedingswaarde
Energie  
Kcal 316 Kcal
Vet 10,7 g
Koolhydraten 6,4 g
Eiwitten 42,8 g

Crackers met avocado, geitenkaas en tomaatjes

Bereidingswijze:

Prak de avocado fijn en bestrooi met een beetje peper en zout. Beleg de crackers hiermee en maak af met de verse geitenkaas, cherrytomaatjes en de rucola.

Tip:

Tomaatjes en rucola over? Maak hier een minisalade van met eventueel een simpele dressing van wat olijfolie, drupje citroensap en peper en zout.

Ingrediënten:

  • 1 zakje PS. food & Lifestyle crackers
  • 3 tl verse geitenkaas
  • ½ avocado
  • 100 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • Handje rucola
  • Peper
  • Zout
  • Voedingswaarde
Energie  
Kcal 382 Kcal
Vet 28,1 g
Koolhydraten 10,7 g
Eiwitten 16,0 g

Pasta met scampi, broccoli & tomaat

Bereidingswijze:

Kook de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking. kook de broccoli beet gaar en laat dan uitlekken. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de scampi, tomaten en citroensap toe. Kruid met peper en zout en maak af met grof gehakte verse basilicum.

Ingrediënten:

  • 1 zakje PS. food & Lifestyle noodles
  • 40-50 g gepelde scampi (diepvries)
  • 2 tomaten, in kleine stukjes
  • Verse basilicum, grof gehakt
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • 100 gr broccoli
Energie  
Kcal 255 Kcal
Vet 10,2 g
Koolhydraten 11,0 g
Eiwitten 28,3 g

Hartige pannenkoek met spinazie

Bereidingswijze:

Bereid de PS. food & Lifestyle pannenkoek volgens de aanwijzing op de verpakking. Leg de pannenkoek even apart en houd deze warm. Roerbak in dezelfde pan de spinazie totdat deze geslonken is. Voeg de Hüttenkäse toe en meng door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Doe het spinaziemengsel op de pannenkoek en rol dicht.

Tip: Lekker met tomaat-komkommer salade.

Ingrediënten:

  • 1 zakje PS. food & Lifestyle pannenkoek
  • 100 g verse spinazie
  • 3 tl Hüttenkäse
  • 1 el olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Voedingswaarde
Energie  
Kcal 250 Kcal
Vet 12,4 g
Koolhydraten 7,1 g
Eiwitten 24,9 g

Salade met gerookte kip en radijsjes

Bereidingswijze:

Meng de sla met de radijsjes en de kipfilet. Besprenkel de salade met de PowerSlim mosterd dille dressing.

Tip:

Garneer met de bloemblaadjes van verse viooltjes voor een lekker zomers effect.

Ingrediënten:

  • 1 el PS. food & Lifestyle mosterd-dille dressing
  • 120-150 g gerookte kipfilet, in stukjes
  • 100 g gemengde sla
  • 50 g radijsjes in plakjes
  • Voedingswaarde
Energie  
Kcal 208 Kcal
Vet 8,8 g
Koolhydraten 8,1 g
Eiwitten 22,5 g

Valentijns pizza

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng het zakje pizzadeeg met 40 ml water en schud krachtig totdat het mengsel goed is opgelost. Let op, het beslag blijft vloeibaar. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel het pizzabeslag hierover in de vorm van een hart. Je kunt dit het makkelijkste doen door het beslag gewoon op een hoopje te gieten en het dan met de bolle kant van een lepel voorzichtig uit te strijken in een hartvorm. Leg de plakjes tomaat ook op het bakpapier. Plaats de bakplaat 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Meng ondertussen het zakje pizzasaus met 30 ml water, 1 el olijfolie, knoflook en gedroogde kruiden. Haal de bakplaat uit de oven en laat de bodem 1 minuut afkoelen. Bedek de bodem met de saus en verdeel de Boursin cuisine (light), plakjes tomaat en peterselie erover. Vanaf fase 3 kun je de Boursin cuisine vervangen door een klein beetje mozzarella.

Ingrediënten:

  • 1 zakje PS. food & Lifestyle Pizza + saus
  • 1 el Boursin cuisine (light)
  • 1 kleine trostomaat, in flinterdunne plakken
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 el olijfolie
  • Gedroogde tijm, oregano en rozemarijn
  • Verse peterselie
  • Voedingswaarde
 

Rijstsalade met gerookte zalm

Bereidingswijze:

Kook de rijst circa 15 minuten in een ruime hoeveelheid water. Giet af en laat even afkoelen. Meng de rijst met de zalm, sla, radijs, kappertjes en tomaatjes. Maak een dressing van de olijfolie, het citroensap, peper en zout. Besprenkel de salade met de dressing.

Ingrediënten:

  • 1 zakje PS. food & Lifestylesojarijst
  • 40-50 g gerookte zalm
  • 25 g gemengde sla
  • 5 radijsjes in plakjes
  • 5 kerstomaatjes,
  • gehalveerd 1 el kappertjes
  • 1 el olijfolie 1 tl citroensap Peper Zout

Energie Kcal 244 Kcal Vet 0,8 g Koolhydraten 7,5 g Eiwitten 21,6 g