5 september 2019

Diëten, werk, en gezinsleven

 5 tips voor succes!

Daar ga je dan, de kantine in, het zelfbediening gedeelte voorbij. Je gaat zitten met vreemd groen, vloeibaar ‘spul’ voor je. Je ziet je collega’s al gniffelen. Je hoort de commentaren al. ‘Wat heb jij nu bij?’ ‘Jakkes, dat ziet er vies uit!’ ‘Zou het even vies smaken als het eruit ziet?!’ Met schaamrood op je wangen leg je uit dat je dit enkele weken moet volhouden, omdat je te dik bent. Je zou het liefst van de rest van de middagpauze je werkplek ontvluchten. Als dit jou bekend in de oren klinkt, dan heb jij dringend behoefte aan wat tips. Want een eiwitdieet is al lang niet meer vies en vloeibaar.

Je kunt je doel bereiken met eiwitrijk brood, pasta, lasagne, snacks en soep…. Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat een eiwitrijke en koolhydraatarme variant van. Gelukkig maar, want zelf heb ik nog een volledig gebit, en dus wil ik graag voedsel waarop ik kan kauwen, geen papjes.

5 tips voor een succesvol eiwitdieet:

1. Plan je maaltijden vooraf. Zet alles voor je eiwitdieet netjes klaar, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Dus je lunch én je tussendoortjes zet je voortaan ’s avonds al klaar. Zorg ook dat je áltijd een eiwitrijke snack in je bureau liggen hebt, want er is vast weer iemand jarig binnenkort. Met een lekkere snack lukt het je vast om te bedanken voor een stukje taart. (bijv. met de lekkerste reep uit het assortiment)

2. Zorg dat je ’s middags een smakelijk gerecht mee hebt. Een eiwitdieet hoeft niet veel tijd te kosten: denk aan een salade met eiwitrijke, knapperige BBQ bolletjes er doorheen. Tip: Maak de salade op voorhand in een luchtdichte pot (bijv. een goed omgespoelde jampot) dit blijft wel 3 dagen houdbaar in de koeling (doe eerst een beetje dressing en daarna de hardste groenten, dan de zachtere groenten, de sla doe je helemaal op het laatst). Of kies een eiwitrijke soep. Het valt ook helemaal niet op als je een portie eiwitrijke rijst met wok-groenten meeneemt. Te veel werk? Nee hoor, je maakt gewoon een dubbele portie voor het diner ’s avonds. Of je kiest voor 2 sneetjes eiwitrijk sesam lijnzaadbrood, heerlijk belegd met kip en groenten.

3. Schaam je dan niet! Je hoeft niet rood aan te lopen omdat jij een gezond lichaam wilt! En er ook iets voor over hebt om dat te bereiken. We schamen ons toch ook niet als we fruit eten of gaan joggen! Jij koestert je lichaam en wil het geven wat het nodig heeft. Dat is niet zwak, dat is juist erg sterk van je! Ten slotte weet ik wel heel erg zeker, dat je niet de enige bent die de weegschaal liever ziet zakken, dan stijgen! In een maatschappij waar heel wat mensen kampen met overgewicht zou het wel zeer vreemd zijn als jij de énige was die wil afvallen! Dus spoor je collega’s aan om mee te doen met het eiwitdieet, het is wetenschappelijk aangetoond dat dit de meest effectieve manier is om gezond aan je gewicht te werken!

4. Neem 1.5 liter water mee. En drink die natuurlijk ook op! Je zal de eerste weekjes iets vaker naar het toilet moeten. Maar geloof me, dat gaat voorbij. Je lichaam heeft dat water nodig om gezond te blijven.

5. Hou je aan een vaste regelmaat. Eet dus elke 2 á 2,5 uur een eiwitrijk product. Zo verdeel je de eiwitten mooi over de dag en hou je je verbranding gaande. Vroeg-, late-, of nacht dienst? Je dag begint als je op staat, dus moet je ook iets eten. Of je nu kiest voor eiwitrijke havermout of een eiwitrijke soep, dat maakt niets uit. Daarna eet je elke 2,5 uur. Let op dat je voldoende slaapt, want een gebrek aan rust zorgt dat je meer wil gaan eten! Mag jij op je werk niet eten tijdens je korte pauzes, kies dan voor een vloeibaar eiwitrijk drankje, zoals een aardbei smoothie.

Denk jij nu ik heb hier hulp bij nodig dan kan dat meld (vrijblijvend) je dan aan en Patrcia van NieuwinBalans helpt jou daar bij