31 januari 2019

Tips en Trucs tijdens een Koolhydraatarm dieet

• Elke dag bestaat uit 6 eetmomenten, 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes. Eet regelmatig, om de twee à drie uur. Drie grotere maaltijden en twee of drie tussendoortjes of lichte maaltijden. Zo blijf je de hele dag energiek en blijft de verbranding lekker werken. Bijvoorbeeld: 7.30 uur ontbijt, 10.00 uur een tussendoortje, 12.30 uur lunch, 15.00 uur een tussendoortje, 17.30 uur diner en 20.00 uur het laatste tussendoortje.

• Probeer je te houden aan 6 eetmomenten, zo blijft je vetverbranding de hele dag actief.

• Voorkom dat je in de verleiding komt om toch koolhydraatrijke producten te gaan eten.

• Kies voor Koolhydraatarm brood of crackers. Dit mag je met een dun laagje roomboter besmeren. Liever gebruik je geen boter.

• Bak en braad ik kokosolie. Dit kun je goed verhitten en zorgt ook voor een goede vetverbranding.

• Indien je geen vis lust, vervang dit dat dan door een stukje vlees. En andersom geldt natuurlijk ook, als je geen vlees lust, dan kun je het vlees vervangen voor vis.

• Je kunt maaltijden of tussendoortjes ruilen. Eet je liever op een ander moment je avondmaaltijd dan kan dat gewoon.

• Zorg dat je elke dag ongeveer onder de 50 gram koolhydraten binnenkrijgt o in je vetverbranding te blijven.

• Je mag de recepten aanpassen. Geen enkel probleem zelfs. Varieer naar eigen smaak. Zolang je er maar voor zorgt dat het ongeveer dezelfde voedingswaarden bevat.

• Heb je bijvoorbeeld wat groenten over die op moeten in verband met de houdbaarheidsdatum, dan kun je die groenten gebruiken in plaats van de groenten die eigenlijk in een recept staan.

• Als er gezinsleden zijn die geen koolhydraatarm menu willen volgen? Geen enkel probleem. Pas de menu’s gewoon aan met wat aardappelen, pasta of rijst. Ook kun je jouw gezinsleden meer brood, roggebrood of crackers laten eten.

• Drink voldoende water! 1,5 liter per dag en daarbij nog thee, koffie en zuivel. Goed drinken is belangrijk voor het afvoeren van afvalstoffen en kan ook helpen tegen de trek.

• Lijd geen honger! In het schema staan hoeveelheden aangegeven in gewicht en aantallen. Maar als je meer nodig hebt om je honger te stillen, eet je meer – met uitzondering van vis en vlees. Vooral extra groente is prima.

• Eet rustig. Probeer een week lang elke hap 20 tot 25 keer te kauwen. Dit is goed voor de vertering en brengt de nodige rust tijdens de maaltijd.

• Prop je nooit vol, maar stop met eten als je voor 80% verzadigd bent.

•  Eet gevarieerd, wees creatief en waardeer eenvoud.

• Eet fruit, wanneer de koolhydraatinname dit nog toe staat. Kijk op de lijst welke fruitsoorten hiervoor het meest geschikt zijn.

• Eet minimaal 400gr groente.

• Drink alleen alcohol in het weekend als je echt niet zonder kunt. Het levert je geen voedingswaarde op. Loze calorieën die het lichaam eerst verbrand alvorens aan het vet te beginnen.

• ‘Pimp’ je eten met verse kruiden,  Scherp eten stimuleert de verbranding. Denk hierbij aan chilikruiden of sambal zonder toevoegingen.

• Bereid je eten vaker in kokosolie. Bij verhitting worden er in kokosolie minder schadelijke stoffen gevormd.

• Vermijd E-nummers en suiker zo veel mogelijk, lees de etiketten!!!!